15.4.2017

Tervetuloa!

Keväällä 2018 meidän perheellä pitäisi olla uusi oma koti. Aloitimme rakennusprojektin suunnittelun jo keväällä 2016, mutta alku oli hyvin verkkainen - enemmän ajatusten pyörittelyä ja haaveilua. Tarkoituksenahan meillä on rakennuttaa Helsinkiin pientalo, jossa eletään aluksi lapsiperheen arkea, mutta myös jossain vaiheessa talon on tarkoitus olla kahden aikuisen koti.

Alusta alkaen olin päättänyt, että haluan kirjoittaa projektistamme blogin, jotta meillä olisi "päiväkirja", muistona tästä toivottavasti vain kerran elämässämme tehtävästä projektista. Siksi aloittaminen tuntui vaikealta: Ensimmäinen postaus piti kirjoittaa, kun meillä on tontti valmiina. Sitten talokauppojen jälkeen ja myöhemmin sopivia deadlineja oli jo molemman käden sormilla laskettavaksi.

Nyt ollaankin jo siinä vaiheessa, että tontista on tehty vuokrasopimus ja talomalliksi on valikoitunut Design-Talon Helsinki pientalo ja pohjakuvatkin on jo lyöty lukkoon. Tuosta talovalmistajan kilpailutuksesta on tarkoitus kirjoittaa vielä tarkemmin omassa postauksessaan. Sen voin jo kertoa, että ensin ainoaksi valintakriiteeriksi meinasi valikoitua se, kuka talomyyjistä tarjosi meille kahvia ja kuka ei, mutta lopulta muut asiat painoivat vaakakupissa kahvia enemmän (ja jouduimme itse ostamaan kahvimme).

Koska perheessämme on yksi pääasiassa visuaalisesta ilmeestä kiinnostunut ja yksi insinööri, mieheni keskittyy kirjoittamaan enemmän noista talon teknisistä hienouksista. Komppaan häntä niissä täysillä, taloon on tulossa kaikkea tosi hienoa! Tosin en kuulemma saa enää tuulettaa montaa päivää putkeen, joka saattaa olla minulle aikamoinen haaste oppia.

Vaikka pääasiassa kirjoitamme tätä blogia päiväkirjamaisesti omaksi muistoksi, toivottavasti tänne löytää tiensä jokunen sellainenkin lukija, jota oman talon rakennuttaminen ja meidän projektimme edistyminen kiinnostaa. Tai nyt edes äitini, isini ja muutama muu sukulainen, jotka tullaan pakottamaan tai tarvittaessa lahjomaan lukijoiksi. Ja koska usein ajatuksemme tuppaavat rönsyilemään, tulee blogiin varmasti muitakin juttuja kuin vain tiukasti rakentamiseen liittyviä. Eli tervetuloa seuraamaan meidän viisihenkisen perheen menoa. Toivottavasti viihdyt seurassamme!


4 kommenttia:

  1. Täällä ollaan valmiina kannustamaan ja tukemaan pitkällä matkalla, jos ei muuten niin lapset voi silloin tällöin tuoda tänne tarpeen tullen!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä rakentamiseen! Rakennusblogeja selatessa tuli teidänkin blogi lukaistua läpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että kävit lukemassa. Toivottavasti jatkossakin olet kiinnostunut blogistamme.

      Poista