24.6.2017

Valaistus- ja sähkösuunnittelua

Rakennusblogissamme on ollut hetken hiljaisempaa. Ollaan sairasteltu, siivottu nykyistä asuntoa myyntikuntoon, suunniteltu kalusteita kylpyhuoneisiin ja makkareihin, ynnä muuta. Hommia on siis tehty, mutta paukut ei aina ole riittäneet kirjoittamiseen. Toivottavasti suurimmat sairastelut on nyt takanapäin ja voisimme taas aktivoitua blogimme kanssa.

Ensimmäiset sähkömuutoskuvat tulivat noin viikko sitten postiluukusta ja olemme kuumeisesti miettineet pistorasioiden paikkoja sekä huoneiden valaistuksia. Yllätyksenä tuli, että sähkömuutokset pitää tehdä jo tässä vaiheessa, sillä esimerkiksi kaikkia kiintokalusteita tai saunaa ei olla vielä suunniteltu. On kuitenkin melkolailla oleellista, että pistorasiat ovat kodinhoitohuoneessa oikeissa paikoissa tai kiuas istuu hyvin muuhun saunaan.

Valaistus on hyvin tärkeä osa sisustusta, joten olemme miettineet myös eri valaistusvaihtoehtoja ahkerasti. Sähkömuutoskuvista ymmärsin, että jokaisen valaisimen tyyppi, paikka ja ryhmä pitää itse merkitä kuvaan. Onneksemme soitin sähkösuunnittelijalle ennen kyseistä urakkaa: sähkösuunnittelija lupasikin antaa valaisintarjouksia toiveidemme perusteella. Hahmottelin kuitenkin muutaman huoneen valaistusta Dialux-ohjelmalla. Kyseessä on valaistuksen suunnitteluun tarkoitettu ohjelma, jota pääsee kokeilemaan ilmaiseksi. Tällä saa edes jonkinlaista mieikuvaa, miltä eri valaisimet näyttäisivät tulevassa kodissamme. Alla pari ruutukaappausta ohjelmasta. Kuvat ovat hyvin alustavia pohdintoja ja tulevat varmasti tuosta vielä muuttumaan.

Ruutukaappaus Dialux Evo -ohjelamsta
Olohuone - pari kulkuaukkoa puuttuu ja valoa pitäisi ehkä olla hieman enemmän | Ruutukaappaus Dialux Evo -ohjelmasta

Ruutukaappaus Dialux Evo -ohjelamsta
Eteinen - ulko-oven suunnalta. Päädyssä ei ole oikeasti seinää ja katon väri ei taida olla ihan oikein. Iso musta möhky on oikeasti peiliovellinen vaatekaappi. | Ruutukaappaus Dialux Evo -ohjelmasta

Ruutukaappaus Dialux Evo -ohjelamsta
Yläkerran WC - seinän väriksi on mietitty tummempaa sävyä, joka pitää huomioida valaistuksessa. | Ruutukaappaus Dialux Evo -ohjelmasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti