8.10.2017

Siivouspäivä

Viikonloppuumme on mahtunut paljon ohjelmaa. Saimme nykyisen asuntomme myytyä ennätysajassa ja tämän kuun lopussa muutamme väliaikaiseen asuntoomme. Tämän vuoksi olen nyt käynyt läpi lasten liian pieniä vaatteita ja kiikuttanut niitä kirpputorille. Eilen kävin siistimässä pöytää ja viemässä lisää myytävää. Kirpputorilta suuntasimme perhetennisvuorollemme, joten tontille ehdimme vasta iltapäivällä - juuri sadekuuron alkaessa.
Helsinki pientalo
Olohuoneen isot ikkunat. Vasemmalla olevaan aukkoon tulee liukuovi. Oikealla näkyy eteläpääty. Yläkerran ranskalaisen parvekkeen takana on vanhempien makuuhuone.Tarkoituksena oli siivota tonttia ja merkitä jätteiden lajittelupisteet. Mikko tilaa tontille roskalavan, jonne laitetaan rakennusjäte. Erottelemme siitä ainakin puhtaan puun ja painekyllästetyn puun. Ehkä lisäämme vielä ainakin pahvit siinä vaiheessa, kun kiintokalusteet saapuvat.

Saimme myös lapset hommiin, kun alapohjasta pitää vastaavan mestarin käskystä kerätä kaikki lehdet ja muu orgaaninen jäte. Tosin tytöt eivät jaksaneet kovin kauan näpertää lehtien parissa ja lähtivät tutkimaan sateen jäljiltä mutaista tonttia. Lehdet jäivät meidän aikuisten huoleksi.

Helsinki pientalo
Tytöt hommissa. Vielä hymyilyttää.

Kun sade hellitti, kiipesin rohkeasti rakennustelineille katsomaan, millaiset maisemat yläkerran ikkunoista näkyy. Vaikka olemmekin pääkaupungissa tiivisti täydennysrakennetulla alueella, varsinkin esikoisen huoneen ikkunasta aukeaa varsin avara näkymä. Oli kyllä aika jännittävää kiivetä telineille - rohkeita ovat nuo rakennusmiehet, kun heitä ei huimaa työskennellä noin korkealla.
Helsinki pientalo
Rakennustelineillä - alavasemmalla näkyy esikoisen huoneen ikkunan kulma. En älynnyt ottaa kuvaa näkymän suuntaan.

Sunnuntaina työt jatkuvat polttopuiden kasaamisella tontin kulmaan kuivumaan ja se lehtien kerääminen jatkuu myös. Nuoruuden urheiluharrastuksesta onkin keräilyhommassa hyötyä: olen useammankin kerran ollut muodostelmaluistelukilpailuissa paljettityttönä eli keräämässä jäältä luistelijoiden kilpailupuvuista mahdollisesti jäälle pudonneita paljetteja ja muita koristeita. Samalla tekniikalla voin nyt kerätä lehtiä talomme alapohjasta. Tosin jäältä löytyi ehkä muutamia paljetteja koko kilpailun aikana, kun alapohjassa lehtiä on korikaupalla.
Helsinki pientalo
Tässä kulmassa haaveilen jo lukevani hyvää kirjaa pehmeässä nojatuolissa. Oikealle ikkunan eteen tulee Rais Viva 120 -kevyttakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti