3.10.2017

Pystytys

Syksyn ensimmäiset kunnon sateet ja meidän talon pystytys. Kuinka voikin olla näin huono tuuri säiden suhteen? Saavuin tontille aamulla kahdeksalta ja talon pystytys oli jo kovassa vauhdissa. Elementtirekka oli parkkeerannut kadulle tontin eteen ja nosturi nosteli elementtejä paikoilleen tontin toiseen laitaan. Varaston ja talon väliseinä oli jo paikoillaan. Takaseinä liukui sulavasti puiden ohi paikoilleen. Elementit napsahtelevat kohdilleen kuin legopalikat. Puoli yhdeksältä ensimmäisen kerroksen kaikki elementit olivat jo paikallaan.

Elementtiä nostetaan
Ensimmäinen elementti nosturin kyydissä

Myrsky - ja ennen kaikkea sade - huoletti meitä ennen pystytystä. Talotehtaalta kuitenkin vakuutettiin, ettei syytä huoleen; ei talomme ole ensimmäinen sateella pystytetty. Elementit kyllä näyttivät olevan varsin hyvin suojattuja ja pystyttäjät suojasivat reunat heti pystytyksen jälkeen. Toivottavasti saadaan pian vesikatto päälle ja rakennuslämmitin puhaltamaan. Ostin sen jo valmiiksi, edullisesti käytettynä.

Design-Talon elementtirekka
Elementtirekka purkamassa kuormaa
Tavaraa tuli tontille kaksi rekallista. Molemmat rekat oli purettu noin yhden aikoihin ja toisen kerroksen elementit valmisteltu nostamista varten. Neljän aikoihin toisen kerroksen elementit olivat paikoillaan ja kattotuolien kiinnitys käynnissä viideltä. Todella tehokasta pystytystä.

Oli mielenkiintoista vihdoin nähdä, miltä talo todella näyttää. Tontin maisema muuttui kerralla ja suunnitelmissa sekä malleissa pyöritellyt kuvat ovat vihdoin oikeasti nähtävissä. Siitähän tulee ihan oikea talo!

Taloelementtien kiinnitys
Ensimmäisen kerroksen elementit lähes paikallaan
Elementtejä tontilla
Tontti täyttyi tavarasta
Kattotuolien kiinnitys
Elementit paikoillaan, kattotuolien kiinnitystä

4 kommenttia:

  1. Kiitos Heli! Nyt tuntuu, että kyllähän tästä talo tulee. Suunnittelupapereita pyöritellessä joskus tuntui, että mahtaako siitä valmista taloa tullakaan.

    VastaaPoista
  2. Oi teillähän edistyy hienosti! Varmasti hieno tunne, onnea! Meillä sama edessä ensi viikolla :)

    VastaaPoista
  3. Oli mukava lukea teidän projektista. Meidän tuttavalla myös on elementtitalo. Muistan myös, kun sitä pystytettiin. Oli mielenkiintoinen projekti seurata. Kertoivat, että ilmeisesti olisi tarvetta edulliselle uusintasamaukselle. Sekin oli mukava nähdä, kuinka se hoituu.

    VastaaPoista