27.9.2017

Maatyöt

Maatyöurakoitsija löytyi pitkän etsinnän jälkeen. Hyvää kannatti etsiäkin ja maatyöt sujuivat osaavien ammattilaisten kanssa helposti.  Kvv-kuvatkin saatiin leimattua, mutta taas tuli yllätys vesiliitosten aikataulun kanssa - liitosaika HSY:ltä saatiin vasta parin kuukauden päähän! Jokatapauksessa maatyöt käynnistyivät ja liitokset kadulle tehdään joskus myöhemmin.

Tontilla rupesikin tapahtumaan nopeasti. Ensimmäisenä purettiin autotallin laatta ja routaeristeet. Routaeristeet oli tavoite saada ehjänä, mutta toisin kävi. Levyjä tuli autotallin alta uskomattoman paljon, mutta harmiksemme kaikki levyt hajosivat käyttökelvottomiksi.

Tonttiin upotettiin melkoinen määrä putkia ja erilaisia kaivoja. Mielenkiintoista oli seurata sateisena syksynä salaojakaivojen toimintaa. Kaivoihin kun ei kertynyt mitään ja mieleen tulee, ovatko ne kaikki todellakin tarpeellisia. Tontin maaperä tuntuu imevän hyvin vettä.

Maatöiden alettua tontin ilme muuttui nopeasti ja vihdoin alkoi näyttämään siltä että tontille nousisi vielä joku päivä talo.

Maatyöt etenivät vauhdilla
Ensimmäisen päivän jälkeen tallin routaeristeet kerätty jätesäkkeihin
Tonttikin näyttää paljon isommalta
Suodatinkankaiden ja sadevesijärjestelmän asennusta
Oja putkille kaivettuna
Pumppaamojen asennusta

2 kommenttia:

 1. Onnea taloprojektille!

  Kuka on maatyöurakoitsijanne? Etsimme itsekin Helsingissä sellaista, mutta ovat olleet kovin kalliita :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maatyöurakoitsijan etsiminen oli kyllä meilläkin todella vaikeaa ja niitä kannattaa kysellä vähän kauempaakin. Meillä maatyöt teki Marila Transport ja voin kyllä suositella yritystä.

   Poista