24.9.2017

Kuvien leimaaminen

Piirustusten, etenkin kvv-kuvien, leimaaminen aiheutti taas viivytystä projektiimme. Rakennusluvanhan saimme jo heinäkuun alussa ja käsittelyyn meni Helsingissä aikaa (vain) 6 viikkoa. Heinäkuussa rakennusvalvonta ja moni urakoitsija lomaili, joten heinäkuun pyhitimme tontin raivaukselle. Aloituskokous pidettiin heti elokuun alussa, ilman suurempia huomautuksia. Saimme silloin virallisen luvan aloittaa tallin purkamisen. Tosin vastaava mestarimme sanoi ennen aloituskokousta, että purkamisen voisi jo aloittaa. Ehkä kuitenkin ihan hyvä, että odotimme aloituskokousta ja tarkastajan lupaa.

Työmaakyltti
Työmaakyltti pystyssä - 1/2 tuntia ennen aloituskokousta
Maatyöt saisimme aloittaa heti, kun kvv-suunnitelmat on lemattu. Kvv-suunnitelmat olimme hyväksyneet jo heinäkuun puolivälin paikkeilla ja kaiken piti olla kunnossa. Leimaa ei vain kuulunut. Liekö syynä sitten rakennusvalvonnan kesälomat vai talotehtaan verkkainen toiminta, mutta kuvien leimaamiseen meni aikaa yli kuukausi! Rakennekuviin puolestaan leima lyötiin muutamassa päivässä. Toisaalta leimaamisen hoitikin ulkopuolinen rakennesuunnittelija. Maatöiden aloitukseen tämä ei kuitenkaan enää auttanut. Ilman kvv-kuvia maatöitä ei voitu aloittaa.

Meidän ei auttanut muu kuin siirtää talotoimitusta parilla viikolla eteenpäin. Tästä saimmekin talotoimittajalta tiukat ukaasit siitä, että siirto onnistuu veloituksetta vain kerran, vaikka kyseessä ei ollut meistä johtuva viivästys. Vielä tässä vaiheessa emme tienneet, milloin kuvat leimattaisiin ja riittäisikö tuo kahden viikon viivästys vai ei.

Näin jälkikäteen mietittynä viivyttäminen kahdella viikolla oli oikea ratkaisu. Leima saatiin papereihin pian talotoimitusajan muutoksen sekä muutaman tiukemman sähköpostin ja puhelun jälkeen. Tämän jälkeen saimme aloittaa maatyöt!

1 kommentti:

  1. Juu, välillä saa odotella ihan ihme juttuja. :-) Kyllä taitaa olla kiirettä rakennuspuolella taas, meillä vaihtui myös sekä työpäällikkö että asiakaspalveluinsinööri, mutta kaikki sujunut varsin mallikkaasti. Muuttopäivää ei vielä sovittu, mutta luovutukseen on enää muutama hassu viikko!

    VastaaPoista