22.9.2017

Autotallin purku

Ennen rakentamisen alkamista tontillamme oli hyvässä kunnossa oleva varsin tilava autotalli. Talli olisi kuitenkin tullut niin lähelle terassiamme, että alusta alkaen oli selvää, että autotalli joudutaan purkamaan.

Autotallin purkamista ei alunperin ollut tarkoitus tehdä heti, vaan vasta uuden pienemmän varaston valmistuttua. Tällöin tavaroiden välivarastoinnista ei olisi tarvinnut huolehtia. Tavaraa kun yli 50 neliön autotalliin mahtuu varasin paljon. Tiedustelimmekin asiaa projektimme eri asiantuntijoilta ja kaikki sanoivat että tämä on täysin mahdollista. Siihen saakka, kunnes tuli maatöiden vuoro. Tämä vaihtoehto nosti maatöiden hintaa erittäin paljon ja joku jopa kieltäytyi tarjoamasta, jos varastoa ei pureta ensin. Ei siis ollut muuta vaihtoehtoa kuin tallin purku.

Ruuveilla yhteen liitetyt elementit on mahdollista purkaa ja kasata uudelleen muualle, joten hyvän tallin heittäminen kaatopaikalle tuntui huonolta vaihtoehdolta. Onneksemme talli löysikin uuden omistajan ja sopimukseen kuului että uudet omistajat hoitavat purkutyön. Purku menikin vauhdilla ja itse olin auttamassa ainoastaan sähköjen purkamisessa ja ihmettelemässä toimintaa.

Koko seinä nousee kerralla lavalle - onneksi ovi oli lukossa.
Talli lähti ja jäljelle jäi vain lattialaatta ja perustukset. Ne olivatkin sitten meidän päänvaiva. Maaurakoitsijan kanssa sovimme perustusten koneellisesta purusta, mutta kaivinkone ei saisi isoa teräsbetonilaattaa helposti rikottua, joten meidän tuli leikata laatta kuutioiksi. Tähän vuokrasimme Ramirentilta lattiasahan, jolla leikkasin laatan noin metri kertaa metri kuutioiksi. Lattiasahalla hyvin raudoitettu betoni leikkaantui kahdessa päivässä, yhteensä noin seitsemässä tunnissa. Olisi sen toki yhdessä päivässäkin leikannut, mutta naapureiden ensimmäisen valituksen jälkeen päätin jättää loput seuraavalle päivälle.

Leikattua laattaa
Maaurakoitsija nosteli helpposti heti maatöiden aluksi betonit kuorma-autoon ja kuskasi kaatopaikalle. Betonia oli pohjassa punnitusten perusteella noin 22 tn. Purkulupaan olin arvioinut määräksi noin 16 tn, joten hieman meni arvio alakanttiin.

1 kommentti:

  1. Tuo on hyvä, että uusi omistaja löytyi eikä tarvinnut kaikkea heittää pois. Meillä on alkamassa kokonaispurkutyöt vanhaan navettaan, joka meillä on tontilla joka juuri ostettiin. Se on jo semmoisessa kunnossakin, ettei paljoakaan säästettävää varmasti ole.

    VastaaPoista