18.9.2017

Tontin raivausta ja muutakin

Raksablogimme edellisestä postauksesta on kulunut jo luvattoman kauan aikaa. Laiskottelemaan emme ole kuitenkaan jääneet, vaan hommia on tehty. Itse asiassa niin paljon, että paukut eivät ole riittäneet kirjoittamiseen. Nyt syksyn alkaessa aikaa kirjoittamisellekin toivottavasti löytyy taas enemmän.

Kesälomamme ohjelmaan kuului olellisena osana tontin raivaus. Itse kuvittelin, että puutarhatontin raivaus olisi melko nopeasti hoidettu. Aikaa kului kuitenkin yllättävän paljon. Ihan koko kesää emme halunneet käyttää vain taloprojektiin, vaan aikaa piti löytyä myös perheen yhteiselle kesälomalle. Lapset saivat toivoa tänä vuonna omia suosikkipuuhiaan ja ihan mukavasti niitä saatiinkin toteutettua. Ja sitten taas touhuttiin tontilla: Tänä kesänä meidän ipanat ovat saaneet treenata sitä paljon peräänkuulutettua tylsyyden sietämistä oikein urakalla.

Tontin raivauksen aloitimme tontilla olleesta terassista, joka purettiin kahdessa päivässä. Ainoastaan ruuvipaalut jäivät maahan ja ne ammattimiehet kävivät nostamassa myöhemmin. Tarkoitus on, että samojen ruuvipaalujen päälle tehdään vielä uusi varasto.

Vanhan leikkimökin ajattelisi huitasevan maan tasalle käden käänteessä, mutta vasaroilla ja kirveellä siihenkin meni useampi päivä. Urakkaa ei tietenkään helpottanut kengän läpi jalkaan uponnut naula. Tästä opin että turvakengät ovat huomattavasti hyödyllisemmät jalassa kuin auton peräkontissa. ;)

Orapihlaja-aitaa, oksia ja puskia varten tilasimme tontille vaihtolavan. Oksia lavalle kertyi paljon, 1,3 tonnia - ja paljon jäi vielä peräkärryllä Sortti-asemalle vietäväksi (kiitos vielä peräkärryn lainasta). Tontilla oli muutamia omenapuita, pari vaahteraa ja paljon pienempiä pensaita. Puita saimme kaadettua noin kolme päivässä, kun mukaan laskee puiden paloittelut, oksien silppuamisen ja siivoamisen. Ahtaalla tontilla jokainen kaato piti suunnitella tarkasti ja siirtää tavaroita pois tieltä. Kesäsää onneksi suosi, eikä liika kuumuus haitannut töitä.

Tässä pari kuvaa kesän tunnelmista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti