10.5.2017

Hitaasti pyörii rattaat

Projektimme on nyt kestänyt yli vuoden eikä tontilla ole vieläkään tapahtunut yhtikäs mitään. Aiemmassa postauksessa kirjoitin poikkeusluvasta, jonka saaminen kesti kauan. Tosin naapurustoon joitakin vuosia sitten rakennetun taloprojektin poikkeuslupa kesti kuulemma vieläkin kauemmin - yhdeksän kuukautta! Meidän käsittelyaikahan taisi sittenkin olla varsin nopea!
Toki me olisimme itsekin voineet olla nopeampia, mutta päätimme heti projektin alussa, että käytämme suunnitteluun riittävästi aikaa. Meillähän ei kiirettä projektin kanssa ollut ;) Vielä tälläkin hetkellä tuntuu hyvältä ratkaisulta käyttää aikaa suunnitteluun ja suosittelenkin kaikkia avaimetkäteen rakentajia suunnittelemaan talon mahdollisimman valmiiksi ennen sopimusten allekirjoittamista. Allekirjoittamisen jälkeen kaikki muutokset ovat vaikeampia ja kalliimpia. Kun nimet ovat paperissa, juna lähtee liikkeelle, tosin meidän projektissa ei ole kyse mistään Pendolinosta. Länsimetro tuntuu olevan lähempänä meidän projektia...
Design-Talon esitteiden lupaamat aikataulut eivät, ainakaan meidän projektissa, ole pitäneet alkuunsa paikkaansa. Alla olevassa kuvassa on Design-Talon tietopankista otettu alustava aikataulu vasemmalla ja toteutunut oikealla. Design-Talon aikataulussa tosin ei ole mainintaa myyntikuvista, jotka Design-Talolla tehdään vasta kaupan allekirjoituksen jälkeen.

Omia muutoksia meillä on ollut sopimuksen allekirjoituksen jälkeen mielestäni varsin vähän. Jos kuvat olisi tehty sen mukaan, mitä alun perin sovittiin, olisivat muutokset olleet melko pieniä. Nyt ensimäiset myyntikuvat olivat kaukana sovitusta, ja korjauksia tehtiin varsin verkkaisesti. Kuvat on saanut tarkastaa joka kerta huolellisesti: milloin varaston koko on jäänyt puoleen sovitusta, palosuojaus puuttunut tai takka siirtynyt siten, että hormi kulkee keskellä yläkerran huonetta. Ehkäpä kirjoitan näistä muutaman sanan myöhemmin.
Vaikka meillä ei olekaan talon kanssa älytön kiire, niin tuskaisen hitaalta tämä alku on tuntunut. Projektimme aikana on tähän mennessä myös vaihtunut Design-Talon asiakaspalveluinsinööri sekä työpäällikkö - lienevätkö nämä muutokset sitten kiireen takana. Vai onkohan taloja myyty liikaa omaan kapasiteettiin nähden? Rakentamissuhdanteet ovat kyllä parammat kuin vähään aikaan, mutta vielä ollaan kaukana huippuvuosista, joten luulisi että kapasiteettia löytyisi. Lisää aiheesta voi lukea esim. Kauppalehden uutisesta.

Sopimusta allekirjoitettaessa meille luvattiin, että muuttamaan pääsemme 2018 viikolla neljä. Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla miten tämä toteutuu.

2 kommenttia: