1.5.2017

Pohjapiirustus lisätty

Lisäsin meidän talon tämänhetkisen pohjapiirustuksen tuonne ylös omaksi linkikseen, jotta ne on helppo löytää. Tämä pohja ei vielä ole aivan lopullinen: tällä hetkellä esimerkiksi ulko-ovi aukeaa vielä aika hassusti portaisiin nähden ja takan hormi kulkee jännästi yläkerran makuuhuoneen keskellä. Mutta nämä yksityiskohdat tullaan vielä korjaamaan käytännöllisemmiksi.

Ulko-ovi aukeaa hassusti
Alakerta - ulko-ovi aukeaa hassusti


Talon pohja on suunniteltu siten, että talo kestää aikaa meidän perheessämme. Aluksi me kaikki viisi nukumme yläkerrassa, sillä mielestämme yksivuotias on vielä liian pieni nukkumaan ylhäällä omassa huoneessaan, jos vanhemmat nukkuvat alakerrassa. Alakerran makuuhuoneesta olemme aluksi suunnitelleet tv-huonetta. Myöhemmin siitä on kuitenkin tarkoitus siis tulla meidän vanhempien makuuhuone ja tytöt saavat yläkerran itselleen, jolloin jokainen tyttö saa oman huoneen.
Hormi jännittävästi MH3:ssa
Yläkerta - Hormi jännittävästi MH3:ssa

Paljon myöhemmin, kun tytöt jossain vaiheessa muuttanevat omilleen, voi alakerran makuuhuoneen sisustaa esimerkiksi kirjastoksi - joka on ollut haaveissani jo monta vuotta. Ehkäpä siis joku päivä tuokin haave toteutuu (tai sitten keksimme siinä vaiheessa huoneelle jo jotain ihan muuta käyttöä). Yläkerrassa myös MH4:n kantava seinä muutettiin sellaiseksi, jonka voimme halutessamme myöhemmin purkaa. Tällöin MH4:n tilalle voi rakentaa esimerkiksi aulan.

Mietimme myös sitä, että tarvittaessa asuminen vain alakerrassa onnistuu eli alakerrasta haluttiin tehdä esteetön. Tämän vuoksi alakerran pieneen vessaan mahdutettiin myös suihku. Näin vaikkapa jalka murtuneena ei tarvitse välttämättä könytä yläkertaan suihkuun.

Olemme pyrkineet huomioimaan mahdollisimman hyvin perheemme muuttuvat tarpeet pohjan suunnittelussa. Varmaankin pohjaan on silti jäänyt vielä monta kohtaa, jotka ovat hassusti tai muuten vain kummallisia. Esimerkiksi keittiön valokatkaisija tulee olemaan aikalailla hassussa paikassa, mutta siitä ratkaisusta kerron myöhemmin keittiösuunnitelman yhteydessä.

2 kommenttia:

  1. Kiva, että khh lähellä makkareita. Ja hyvä tuo suunnitelma, että voi muuttaa tiloja tarpeen mukaan ja alakerrassa asuminen (nimimerkillä jalka murtunut aikanaan monta kertaa fudiksessa ja kepeilä portaiden könyäminen hankalaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Todella kiva että kävit kommentoimassa. Odotamme mielenkiinnolla miten kaikki toimii kun talo on valmis.

      Poista