14.5.2017

Pohjakuvat päivitetty

Lupakuvat on valmiit ja päivitin uusimmat pohjakuvat sivuille. Pohjassa on pieniä muutoksia, kuten takka on nyt järkevämmässä paikassa tai ainakin hormin sijainti helpottaa yläkerran makuuhuoneen sisustamista. Lisäksi terassin portaat ovat keskemmällä ja ulko-oven kätisyys vaihtunut. Yläkerran aulan ja makuuhuoneen välinen seinä on kapeampi. Onneksi huomasimme tämän, koska tämä mahdollistaa tulevaisuudessa aulan avaamisen. Seinä oli aikaisemmin paksumpi, koska putket oli vedetty seinän sisässä. Nyt putket vedetään suihkuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välisen seinän sisällä.

Päivitin samalla yläbannerin kuvan. Bannerissa on SketchUp:illa tekemäni malli. Olen pyrkinyt mallintamaan talon mitat mahdollisimman tarkasti kuvien perusteella. Nyt myös valo tulee oikeasta suunnasta. Talotehtailta ei 3D-malleja saa, mikä on sääli, sillä 3D-mallista, ainakin minä, näen lopputuloksen huomattavasti paremmin. SketchUp:ista saa myös säädettyä auringon valon ja varjot geolokaatioon sidottuna, mikä helpottaa esimerkiksi talon sijoittamisen suunnittelua. Talon värejä miettiessä käytin myös mallia, jolloin kokonaisuuden hahmotti aivan eri tavalla.

Olen kokeillut useampaa mallinnusohjelmaa ja piirtänyt pohjakuvia eri ohjelmilla, mutta SketchUp on kyllä tähän tarkoitukseen loistava. SketchUpissa on paljon ominaisuuksia ja se on helppo käyttää, tosin kyllä tällaisella amatöörillä paljon aikaa menee.

SketchUp-malli
Talo iltapäivällä
SketchUp-malli
Etelä-pääty

SketchUp-malli
Aamu aurinko paistaa parvekkeelle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti