24.5.2017

Postilaatikon paikka

Taloprojektimme uusin yllätys odotti tonttimme reunalla, kun Posti oli vienyt oranssipäisen tolppansa merkkaamaan postilaatikon paikkaa; siis ei vain meidän, vaan myös naapureiden postilaatikoiden paikkaa. Tolppa oli lyöty tulevan tiemme kohdalle! No, ei Posti tietenkään tiedä, että tontilla rakennetaan, koska mitään merkkejä rakentamisesta tontilla ei vielä ole.

Postin oranssipäinen keppi
Postilaatikon paikka

Postin kirjeen mukaan he olivat käyneet keskustelemassa asiasta, jolloin asia olisi varmasti tullut esille. En kyllä tiedä kenen kanssa he olivat keskustellet, koska naapuritkaan eivät olleet tavannut Postin henkilökuntaa. Ei auttanut kuin soittaa Postiin ja he lupasivat ystävällisesti siirtää tolpan. Saa nähdä mihin laatikot tuosta siirtyvät.

Postihan tehostaa Helsingissä toimintojaan niputtamalla postilaatikkoja yhteen kohtaan. Postiljooni pystyy silloin jakamaan postit huomattavasti nopeammin ja taas muutamalla postiljoonilla on enemmän aikaa leikata nurmikoita. Laatikkoa ei tietenkään ole pakko siirtää, jo noin 140 eurolla postit saa vanhaan laatikkoon - siis silloin kun postit eivät katoa tai joudu roskalaatikkoon. Postin touhu on muuttunut todella kummalliseksi ja ei kyllä tekisi mieleni maksaa huonosta palvelusta.

Postin ohjeessa suositeltiin kaivamaan varovasti maata lapiolla ja kiinnittämään postilaatikko tolppaan. Rautakankea ei tule käyttää. Saa nähdä miten postilaatikot ovat talvella paikoillaan kun aura-auto on pyyhkäissyt lumivallit penkalle.

Kaupunkikuva muuttuu myös mukavasti mikäli kaikki naapurit hankkivat eriväriset laatikot. Pitäisiköhän ehdottaa naapureille? Aamun Hesaria varten vanha laatikko jää paikalleen, joten laatikkojen määrä saattaa tuplaantua. Naurattaa että rakennusvalvonta puuttuu talojen kulmien väriin, mutta kirjava rivi postilaatikoita ei tunnu haittaavan ketään.

Onko tällä Postin tehostamisella tarkoitus, että kaikki siirtyy Netpostin käyttäjäksi, jolloin kannattamattomasta jakelutoiminnasta voidaan luopua? Milloinkohan Postin monopoli saadaan päättymään ja tarjolle tulee järkevää toimintaa?

5 kommenttia:

 1. Meillekin just tuo tapahtui. Inhottava ajatus eriväriset laatikot ja erilaiset. Onneksi rivistö ei tullut meidän kohdalle...huhhh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin laatikot siirtyivät tiemme kohdalta naapurin eteen. 👍🏻 (Naapuri ei liene ihan samaa mieltä 😂) Nopeaa toimintaa Postilta!

   Poista
  2. Hyvä juttu ettei tullut teillekään :)

   Poista
 2. Heippa, hauskaa että löysin tänne! Myös meillä on rakenteilla Design-Talo Helsinkiin, sisäänmuutto viimeistään lokakuussa. Tsemppiä projektiin, jään seurailemaan blogianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit tänne ja tervetuloa seuraamaan projektiamme! Mukava kuulla että projektinne on jo pitkällä, ehkä meilläkin muuttopäivä on vielä jonain päivänä edessä.

   Poista