8.5.2017

Sunnuntaikävelyllä Myllykylässä

Sunnuntaina isompien tyttöjen jumpan aikana teimme kävelyretken Helsingin Myllykylään. Myllykylä on Helsingin Myllypuroon rakennettu asuinalue, joka ei ollut meille vielä entuudestaan tuttu. Alue on tiiviisti rakennettu nykyaikainen pientaloalue. Talot ovat hauskasti jokainen vähän oman värisiä, ja koko alue henkii vanhanajan puurakentamisen tunnelmaa; vähän samanlaista, jota esimerkiksi Porvoon vanhassa kaupungissa voi aistia.
Helsinki
Myllykylässä on vanhanajan tunnelmaa, vaikka alue on aivan uusi
Talot ovat pääasiassa toisiinsa kytkettyjä: monessa on sisäänkäynti autokatoksen vierestä ja pieni suojaisa piha. Talot on myös suunniteltu myös kivasti maanmuotoja huomioiden. Monella pihalla näkyi kalliota pihan perällä ja yllä olevassa kuvassa näkyvien talojen takana kohosi hienosti matalia (ilmeisesti) luhtitaloja korostaen tuota mäkimaisemaa. Pihat, terassit ja sisäänkäynnit olivat mielenkiintoisia, joka talolla vähän omanlaisensa.
Musta talo Myllykylässä
Uusia taloja Myllykylässä
Tässä talossa hurmasi jykevyyden lisäksi musta vaakalautaverhous ja sisäänkäynti. Vaalea puu tuo raikkautta muuten tummanpuhuvaan taloon. Meillä oli alkujaan haaveissa musta talo, mutta asuinalueellemme sopii mielestämme paremmin perinteisemmät värit. Tässä kuunneltiin myös lähimmän naapurin toivetta. ;) Isot ikkunat ovat myös olleet haavelistalla ja sellaiset meille onkin tulossa alakertaan.
Myllykylässä
Isojen ikkunoiden ihastelua
Meidät pysäytti myös tämän talon upea iso ikkuna metsänäkymin. Silti olen usein hämmästellyt, kuten nytkin, miksi niin monissa taloissa on mahtavia isoja ikkunoita, jotka kuitenkin peitetään verholla. Mikä idea niitä ikkunoita on laittaa, jos kuitenkin halutaan sulkea maisema verholla? Ymmärrän, että monia häiritsee, jos ulkoa voi kurkkia sisään, mutta eikö silloin kannattaisi laittaa isoja ikkunoita vai sellaiseen suuntaan, josta ei sisälle näy. Jos verhoja tarvitaan estämään asunnon liika lämpeneminen aurinkoisella säällä, eikö tätä olisi voitu ehkäistä ennemmin nykyaikaisella talotekniikalla?

No, saa nähdä, kuinka meidän suurten alakerran ikkunoiden käy - kuinka pian mekin hommataan pimennysverhot ja mökötetään hämärässä omissa oloissamme. Täytyy myöntää, että olen katsellut sellaisia valkoisia lamelliverhoja jo vähän sillä ajatuksella, joskopa sellaiset meillekin tarvitaan.
Myllykylää rakennetaan vielä
Aluetta rakennetaan yhä
Musta talo on ollut tosiaan meillä haaveissa, mutta Myllykylän reissun jälkeen olemme yhä vahvemmin sitä mieltä, että valkoinen on meidän taloon oikea valinta. Liekö alueella poikkeuksellisen paljon lintuja vai mistä tämä johtuu, että usean mustan talon seinällä näkyi ikäviä valkoisia valumia. Minusta jo ikkunoiden peseminen on suuri urakka, puhumattakaan nyt talon seinien pesemisestä! Valkoisissa taloissa en ole tällaisia jälkiä huomannut tai siis ne eivät tule yhtä selvästi näkyviin. Tuskinpa linnut sentään värin perusteella valitsevat, minkä talon räystäällä on hyvä istuskella.

Viikonloppuna olikin aivan ihana ulkoilusää, nyt siellä näyttää taas satavan hieman räntää. Toivottavasti lämpimät ilmat pian tulevat jäädäkseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti